Bol.com,  E-commerce

Hoeveel geld verdient Jia Ruan?

De 22-jarige Jia verdient ongeveer 1 miljoen euro per jaar. Via zijn Instagramaccount en zijn podcasts bereikt hij duizenden mensen. Daarom interviewde ik hem. Zodat we in 2019 rijk kunnen worden. 

Terwijl wij allemaal voor een minimumloon vakkenvullen in de supermarkt of ‘s avonds lange uren draaien als afwasser in een restaurant, kan Jia met gemak vijfgangenmenu’s betalen, loopt hij met een iPhone X, huurt hij de duurste Lamborghini’s en is hij in staat om naar de verste plekken te reizen: Colombia, Amerika, Azië, het kan hem niet ver genoeg zijn.

Hoewel hij als verslaafde gamer begonnen is, hoeft hij nooit meer voor een baas te werken en kan hij zijn eigen dagen inplannen. “Ik kan zelf bepalen wat ik doe”, vertelt Jia. “Dat is wat mij gelukkig maakt.” 

Armbandjes

Jia is al vroeg begonnen met handelen. In de onderbouw van de middelbare school, toen hij ongeveer veertien was, verkocht hij houten armbandjes die hij voor een lage prijs ingekocht had. “Ik weet nog dat zo’n twintig jongens in mijn school op een gegeven moment met mijn armbandjes liepen”, vertelt hij. Het was zijn passie, dus, handelen. Dat is het altijd geweest. Dat is dan ook belangrijk, volgens Jia. “Je zult nergens succesvol in zijn, voordat je doet wat je leuk vindt.”

School

Na het afronden van zijn havo begon hij met zijn eerste jaar bedrijfseconomie. Na een paar maanden realiseerde hij zich dat het niets voor hem was: hij vond het niet leuk en had meer praktische dingen verwacht. Daarom stopte hij en besloot hij maatschappelijk werk te gaan doen. Hij heeft toen zijn propedeuse gehaald. Eigenlijk was het hbo ook niets voor hem. Hij besloot om psychologie te gaan studeren aan de universiteit. Daar moest hij een 6 vwo-examen wiskunde maken. “Ik wens jullie er veel succes mee”, zei hij tegen de docenten die het moesten nakijken. “Want ik heb hem niet gehaald.”

Nadat hij niet was aangenomen voor psychologie bereikte Jia een dieptepunt in zijn leven. “Ik gamede alleen maar, de hele dag. Mijn ouders waren teleurgesteld, ik volgde geen studie: ik wist eigenlijk niet wat ik moest doen.”

Ondernemen

Jia weet niet meer wat het omslagmoment was, maar ineens ging hij positief denken. Dat is gewoon een mindset. Het had een heel groot effect op mijn leven. Ik dacht: ik kan blijven gamen, of mijn leven zo leuk maken als de game.” Hij ging ondernemen: dat was wat hij al die jaren zo leuk vond. Via-via kwam hij bij bol.com terecht, waar hij ging handelen en spullen doorverkocht. “Ik heb er hard voor gewerkt. Ineens verdiende ik zesduizend euro per maand, op mijn 21e. En binnen een jaar was ik miljonair.”

Zijn vrienden deden aardiger tegen hem, zijn ouders behandelden hem beter. “Dat komt allemaal omdat ik positiever nadacht. Mijn leven werd er veel chiller door.” Negatieve gedachten ziet hij als een boze wolf, en de positieve als een goede wolf. “Degene die groeit, is degene die je voedt.” Dat alles heeft hij geleerd door het eerste boek dat hij heeft gelezen: The Power, van Rhonda Byrne.

Laatst huurde Jia een Lamborghini, om te kijken of dat hem gelukkig zou maken. ‘Nee’, was zijn conclusie. “Na een tijdje is een Lamborghini ook maar een Lamborghini.” Veel geld geeft hij dan ook niet uit aan materiaal. “Als ik een Ferrari koop, dan doe ik het alleen voor de marketing.”

Nooit stoppen

Stoppen met werken doet hij dan ook niet, ondanks dat hij genoeg geld heeft. “Ik voel me ook niet anders dan mijn leeftijdsgenoten omdat ik meer geld heb.”

Wat hij verder wil duidelijk maken: iedereen kan miljonair worden. “Het belangrijkste is dat je weet wat je wilt. Begin klein, en geloof erin.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *